Parmak Isırtan Van Gölü Lezzetleri! Van’a Özel 3 Muhteşem Tarif…

Haberin DevamıHaberin Devamı


MALZEMELER 1 kg. köftelik bulgur 2 baş soğan Tuz İki tutam reyhan 2 kaşık un Ezilmiş kurut veya torbada süzülmüş yoğurt 3 diş sarımsak 200 gr. kavurma 2 kaşık yağ YAPILIŞI: Ufak doğranmış soğanlar tencereye konulur. Üstüne bulgur, reyhan ve tuz eklenir. Üzerine yeterince kaynar su dökülür, hafif ateşte haşlanarak suyu çektirilir. Bir tepsiye boşaltıp, un katılarak iyice yoğrulur. Avuç içinde sıkılarak köfteler hazırlanır. Köfteler, bir su bardağı kaynar su ile tencereye konularak pişirilir. Suyunu çekince ocaktan indirilir. Hafifçe torbada suyu alınmış yoğurt, çatalla çırpılarak köftelerin üzerine dökülür. Diğer tarafta; 2 kaşık yağda kavurma ve bir tatlı kaşığı pul biber ile sos yapılır. Yoğurdun üzerine kavurmalı sos dökülür.

MALZEMELER 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma) 2 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 kabak Pazı Su, Tuz YAPILIŞI: Buğdayın üstüne bir miktar su konulup düdüklüde haşlanır. Piştikten sonra pazı ve kabak da yarmanın içine katılır ve pişirmeye devam edilir. O sırada yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır. Çırpılan yoğurda, yarmanın sıcak suyundan katılıp yoğurt ılıtılır. Bir süre sonra yoğurt da yarmanın üzerine katılır. (Yoğurt yarmaya katıldığı zaman koyu ayran kıvamında olacak ve sürekli olarak kaynayana kadar karıştırılması gerek. Yoksa yoğurt pütür pütür olur ve kesilir.) Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemi bitirilir. 15 dakika daha kaynatıp ayran aşı servis edilir.

MALZEMELER 2.5 su bardağı süt 250 gram erimiş margarin Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yumurta beyazı 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 silme yemek kaşığı tuz Aldığı kadar un İÇ MALZEMESİ: Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ 2 su bardağı un 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı tuz ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı yoğurt YAPILIŞI: Yoğurma kabının içine ılık süt, şeker ve mayayı konulup karıştırılır. Biraz bekleyip diğer malzemeler de sırasıyla eklenir. Alabildiği kadar un ile ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur. Hamurun üzeri örtülüp mayalanması beklenir. Daha sonra tavaya sıvı yağ konulur. Üzerine un ilave edilir. Tuz konulup kavurulur. Rengi pembeleşince altı kapatılır. İçine ceviz katılıp soğuması beklenir. Mayalanan hamurdan bir parça koparılıp açılır. Tam ortasına cevizli harçtan konulur, kenarlarından ortasına doğru büzülüp kapatılır. Elle yavaş yavaş ezilerek biraz büyütülür. Üzerine istenilen şekil verilir. Tepsi yağlanır ya da yağlı kağıt yerleştirilir. İçine hazırlanan çörekler dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”